جستجو در مسیر ایرانی
برترین رشته های تجربی
رشته های کارشناس رسمی دادگستری کدامند؟ چگونه کارشناس رسمی دادگستری شویم؟
آشنایی با رشته های کارشناس رسمی دادگستری ، مزایای کارشناس رسمی دادگستری ، محاسبه حق الزحمه کارشناس رسمی دادگستری ، چگونه کارشناس رسمی دادگستری شویم؟
 
آنچه در این بخش می خوانید:

1- رشته های کارشناس رسمی دادگستری
2- مزایای کارشناس رسمی دادگستری
3- محاسبه حق الزحمه کارشناس رسمی دادگستری
4- چگونه کارشناس رسمی دادگستری شویم؟

 

خبر مسیر ایرانی آزمون کارشناس رسمی دادگستری

رشته های کارشناس رسمی دادگستری

منظور از رشته های کارشناس رسمی دادگستری ، عناوینی از رشته هاست که مورد نیاز محاکم قضایی بوده و آزمون کارشناس رسمی دادگستری هم برای جذب کارشناس رسمی در آن رشته ها برگزار می شود. رشته های یاد شده به طور کلی در 11  گروه تخصصی دسته بندی می شوند. هر گروه شامل تعدادی از رشته های نزدیک به هم و متجانس از حیث موضوع است.

عناوین رشته های کارشناس رسمی دادگستری از آنجا که بر اساس نیاز مراجع قضایی و حوزه های تخصصی مورد نظر آنها تعیین شده اند، ارتباط چندانی با عناوین رشته های تحصیلی دانشگاهی ندارند.

همچنین این رشته ها ممکن است یک یا چند رشته تحصیلی دانشگاهی را دربر گیرند (نظیر تعیین نفقه، امور سرمایه گذاری، پولی و اعتباری، راه و ساختمان،... ) و یا به کلی ارتباطی با رشته های دانشگاهی نداشته و ناظر به تجربه و تخصص و مهارت کارشناس رسمی باشند. (نظیر آتش سوزی و آتش نشانی، تصادفات، جواهرات، اصالت خط و...).

برای آشنایی بیشتر با 11 گروه تخصصی کارشناس رسمی و رشته های کارشناس رسمی دادگستری موجود در آن، این مقاله را مطالعه کنید.

 

مزایای کارشناس رسمی دادگستری

مزایای کارشناس رسمی دادگستری متعدد است و در اینجا به برخی از آنها اشاره می شود:

 الف- کارشناس رسمی یک شغل نیست: کارشناس رسمی یک تخصص و حرفه است که در موارد لازم در پرونده های مختلف از آن استفاده می شود. بنابراین افراد در کنار شغلی که دارند و بدون نگرانی از محدودیت قانونی دوشغله بودن و بدون صرف وقت قابل توجه می توانند به عنوان کارشناس رسمی نیز فعالیت نمایند.

ب- برخورداری از جایگاه اجتماعی قابل قبول: کارشناس رسمی در بین مردم از احترام و جایگاه اجتماعی ویژه ای برخوردار است. لذا احساس مفید و موثر بودن توام با احترام و رضایتمندی از دیگر مزایای کارشناس رسمی دادگستری است.

ج- جذابیت های خاص این حرفه: همکاری با قضات و پرداختن به زوایای پنهان پرونده ها و در نهایت کمک به کشف حقیقت و احقاق حق مردم، اصولا جذاب و ارزشمند است. کار کارشناس رسمی از یکسو نزدیک به قضاوت و از سوی دیگر نزدیک به وکالت است و در عین حال با هر دو متفاوت و منحصر بفرد است و این ویژگی نیز از جذابیتهای این حرفه محسوب می شود.

د- درآمد کارشناس رسمی: یکی دیگر از مزایای کارشناس رسمی دادگستری، درآمد کارشناس رسمی دادگستری است که گاهی از آن به اشتباه با عنوان حقوق کارشناس رسمی دادگستری یاد می شود چرا که کارشناس رسمی  حقوق دریافت نمی کند بلکه به ازای انجام کار و گزارشی که ارایه می دهد به صورت موردی و پرونده ای، دستمزد دریافت می کند که با عنوان حق الزحمه کارشناس رسمی شناخته می شود. حرفه کارشناس رسمی دادگستری از پتانسیل کسب درآمد بالایی برخوردار است.

محاسبه حق الزحمه کارشناس رسمی دادگستری

محاسبه حق الزحمه کارشناس رسمی دادگستری با استفاده از قانونی که به آن قانون تعرفه می گویند، انجام می شود. (به همین دلیل گاهی به این دستمزد "تعرفه کارشناس رسمی" نیز می گویند). بنابراین " محاسبه حق الزحمه کارشناس رسمی دادگستری " اصطلاحاً به معنی تعیین میزان دستمزد کارشناس بر اساس قانون است. 

امروزه بسیاری از سایتهای تخصصی (نظیر کانون های کارشناسان رسمی استانها) امکان محاسبه حق الزحمه کارشناس رسمی دادگستری را به سهولت و با کمک محاسبه گرها ممکن ساخته اند. در عین حال برای آشنایی بیشتر شما با میزان درآمد کارشناس رسمی، نحوه محاسبه آن و سقف درآمد هر کارشناس رسمی در این مقاله توضیح داده شده است.


رشته های کارشناس رسمی، انواع کارشناس رسمی

چگونه کارشناس رسمی دادگستری شویم؟

کوتاهترین پاسخ برای سوال  "چگونه کارشناس رسمی دادگستری شویم؟"، شرکت در آزمون کارشناس رسمی دادگستری البته به شرط داشتن شرایط کارشناس رسمی دادگستری است.

منظور از شرایط کارشناس رسمی دادگستری ، به طور خلاصه، داشتن شرایط عمومی ( عدم سوء پیشینه، پایان خدمت، سن مجاز، قبولی در گزینش، ...) و شرایط اختصاصی (مدرک تحصیلی متناسب و سابقه کاری مرتبط به میزان لازم) است. برای آگاهی از شرایط کارشناس رسمی دادگستری این مقاله را ببینید.

به منظور اخذ پروانه کارشناس رسمی و اصطلاحا کارشناس رسمی شدن، هر سال آزمونی تحت عنوان آزمون کارشناس رسمی دادگستری برگزار می شود. شرکت در این آزمون و موفقیت در آن مهمترین اقدام برای اخذ پروانه کارشناسی رسمی است.

توجه داشته باشید که تا سال 1402 ، دو مجری برگزاری آزمون کارشناس رسمی یعنی شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری و مرکز وکلا و کارشناسان رسمی قوه قضاییه، در مقاطع زمانی یک یا دو سال و البته به طور مجزا، اقدام به برگزاری آزمون می کردند در حالی که از سال 1402 و طبق قانون تسهیل کسب و کار مقرر شده است که این دو، آزمون کارشناس رسمی 1402را به طور مشترک و در قالب یک آزمون برگزار کنند.
 
بنابراین اولین گام در چگونه کارشناس رسمی دادگستری شویم؟ شرکت در آزمون کارشناس رسمی است.

اما شرکت در آزمون کافی نیست. فرآيند کارشناس رسمی شدن شامل مراحل مختلفی است : آزمون کتبي ، آزمون شفاهي ، اخذ استعلامات قانوني ، بررسي پرونده ها در هيات تعيين صلاحيت . این مراحل مجموعا در حدود يک سال زمان مي برد. در نهایت، قبول شدگان باید مرحله کارآموزی را بگذرانند که آن هم حدود 6 ماه تا یکسال به طول خواهد انجامید.


 
شما می توانید آخرین اخبار و موضوعات مرتبط با آزمون کارشناس رسمی 1402 را با عضویت در کانال تلگرامی سایت (عکس زیر) مطالعه نمایید.

کانال تلگرام آزمون کارشناس رسمی دادگستری


برای آشنایی بیشتر با سایر موضوعات مرتبط با کارشناس رسمی دادگستری ( کارشناس رسمی دادگستری چیست، حدود اختیارات کارشناس رسمی دادگستری، انواع کارشناس رسمی دادگستری،تفاوت کارشناس رسمی دادگستری با کارشناس رسمی قوه قضاییه، وظایف کارشناس رسمی دادگستری) این مقاله را نیز بخوانید.

سوالات آزمون کارشناس رسمی دادگستری
 
 
  سلام دوست خوبم... برای پاسخ به سوالات عمومی آزمون برنامه ات چیه؟؟ منابع رو داری؟ نمونه سوال چی؟ برای جلسه مصاحبه چی آماده کردی؟... ما کار رو برات راحت کردیم! تصویر پایین رو ببین و برای خرید این بسته استثنایی روش کلیک کن. اگر هم توضیحات بیشتر نیاز بود توی  همون صفحه که باز میشه، هست. راستی تخفیف ویژه هم خورده و به نسبت کیفیت و حجمش غافلگیرت می کنه. از رقبا جا نمونی!  
 
 
 
 


 
 بسته عمومی

 
آزمون شفاهی یا جلسه مصاحبه ، دومین مرحله از مراحل آزمون کارشناس رسمی است که موفقیت در آن سهم مهمی در کسب نتیجه کلی دارد. اگر قصد دارید از فرصت موجود استفاده کرده و خود را برای مصاحبه کارشناس رسمی آماده کنید، راهنمای کامل مصاحبه آزمون کارشناس رسمی دادگستری آماده شده و در اختیار شماست. برای کسب توضیحات بیشتر و تهیه آن روی عکس زیر کلیک کنید: 


راهنمای جامع جلسه مصاحبه آزمون کارشناس رسمی دادگستری
 
1401/10/24

ارسال نظر:
ارسال
نظرات کاربران:
سامان:
سلام لطفا اگر امکانش هست هر زمان تاریخ ثبت نام آزمون کارشناس رسمی 1402 مشخص شد اطلاع رسانی کنید. با تشکر
دوشنبه 29 خرداد 1402
+
0
-
0
ارسال
Zx:
سلام وقت بخیر. کسی می دونه حداکثر سن برای شرکت در آزمون کارشناس رسمی دادگستری چند سال هست؟
دوشنبه 29 خرداد 1402
+
0
-
0
ارسال
مهدی:
سلام برای منابع عمومی آزمون کارشناس رسمی چی بخونیم؟ و این که سوالات آزمون دوره های قبل چند درصد سوالات رو پوشش میده؟
شنبه 20 خرداد 1402
+
0
-
0
ارسال
کارشناس سایت:
سلام مقاله منابع عمومی آزمون کارشناس رسمی را از این لینک بخوانید: https://b2n.ir/h45748 (کپی لینک در بخش آدرس مرورگر و ردن دکمه اینتر). سوالات آزمون عمومی دوره های قبل به دلیل کم تعداد بودن پوشش زیادی نخواهند داشت اما نمونه سوالات طراحی شده که در آدرس مقاله یاد شده در اختیار شماست، پوشش بسیار خوبی دارند و خیالتان تا حد زیادی از سوالات عمومی راحت خواهد بود.
شنبه 27 خرداد 1402
+
0
-
0
ارسال
مرتضوی:
سلام بالاخره مشخص شد که آزمون کارشناس رسمی 402 به صورت مشترک هست یا دو آزمون مجزاست؟
جمعه 19 خرداد 1402
+
0
-
0
ارسال
کارشناس سایت:
سلام. آزمون کارشناس رسمی امسال به احتمال زیاد مشترک خواهد بود هرچند فعلا قطعی نشذه است.
شنبه 27 خرداد 1402
+
0
-
0
ارسال
محبی:
سلام تاریخ ثبت نام آزمون کارشناس رسمی مشخص نشده؟
جمعه 19 خرداد 1402
+
0
-
0
ارسال
کارشناس سایت:
سلام هنوز خیر ولی ثبت نام به احتمال زیاد در تیر ماه خواهد بود.
شنبه 27 خرداد 1402
+
0
-
0
ارسال
خانه چاپ ارسال به دوستان نسخه متنی کوچک کردن متن بزرگ کردن متن دانلود خروجی پی دی اف خروجی میکروسافت ورد
تعداد بازدید : 470
10/10 (تعداد آرا 3 نفر )
Share