جستجو در مسیر ایرانی
برترین رشته های تجربی
همه چیز درباره کارشناس رسمی دادگستری
از آنجا که قاضی در همه زمینه ها تخصص ندارد از نظر مشورتی کارشناس رسمی بهره می گیرد. در این مقاله سعی شده است اطلاعات لازم در خصوص حرفه کارشناس رسمی دادگستری به طور کامل ارائه شود تا بتواند کمک موثری به علاقه مندان و متقاضیان این حوزه باشد.

همه چیز درباره آزمون کارشناس رسمی دادگستری

 


سالیان سال است که در دنیا قضات برای صدور رای در خصوص مسایل فنی و تخصصی، از کمک کارشناسان استفاده می کنند تا بتوانند به درستی وعادلانه قضاوت کنند و حق کسی در این بین ضایع نشود. در ایران هم با توجه به وجود این نیاز، حدود 76 سال است که کارشناسان رسمی در محاکم قضایی مختلف مشغول به کار هستند و قضات پس از اعلام نظر کارشناس رسمی،  حکم خود را اعلام می کنند.  

انواع کارشناسان دادگستری کدامند؟

کارشناس دادگستری دو نوع می باشند : رسمی یا غیر رسمی.
کارشناس رسمی دادگستری به این معناست که فرد علاوه بر دارابودن تخصص لازم، پروانه کارشناسی را نیز دارا می باشد و کارشناس دادگستری غیر رسمی کارشناسی است که تخصص لازم را داشته ولی پروانه کارشناسی ندارد و در مواردی که کارشناس رسمی حضور نداشته باشد، دادگاه ها یا مقامات دارای صلاحیت، آنها را برای امر کارشناسی انتخاب می کنند.
 
 
  سلام دوست خوبم... برای پاسخ به سوالات عمومی آزمون برنامه ات چیه؟؟ منابع رو داری؟ نمونه سوال چی؟ برای جلسه مصاحبه چی آماده کردی؟... ما کار رو برات راحت کردیم! تصویر پایین رو ببین و برای خرید این بسته استثنایی روش کلیک کن. اگر هم توضیحات بیشتر نیاز بود توی  همون صفحه که باز میشه، هست. راستی تخفیف ویژه هم خورده و به نسبت کیفیت و حجمش غافلگیرت می کنه. از رقبا جا نمونی!  
 
 
 

 

بسته عمومی
  

آزمون شفاهی یا جلسه مصاحبه ، دومین مرحله از مراحل آزمون کارشناس رسمی است که موفقیت در آن سهم مهمی در کسب نتیجه کلی دارد. اگر قصد دارید از فرصت موجود استفاده کرده و خود را برای مصاحبه کارشناس رسمی آماده کنید، راهنمای کامل مصاحبه آزمون کارشناس رسمی دادگستری آماده شده و در اختیار شماست. برای کسب توضیحات بیشتر و تهیه آن روی عکس زیر کلیک کنید: 

 
راهنمای جامع جلسه مصاحبه آزمون کارشناس رسمی دادگستری


  مشاوره تلفنی برای خرید سوالات و کلید آزمون ها، منابع عمومی، رفع ابهامات و پشتیبانی 
آزمون کارشناس رسمی دادگستری 
  


 09125788939 و77043530 (021)
 
 
کانال تلگرام آزمون کارشناس رسمی دادگستری


شرح وظایف کارشناسان رسمی دادگستری
در کشور هر سال چند میلیون پرونده وجود دارد که نیاز به رای  و نظر کارشناسی دارد. کارشناس رسمی در مورد هر پرونده به بررسی ابعاد گوناگون آن و انجام انواع تحقیقات لازم می پردازد و با کسب اطلاعات لازم، تمامی ابهامات موجود در پرونده را برای قاضی رفع نموده و در صدور رای به او کمک می کند. 
بنابراین کارشناس رسمی باید در حوزه کاری اش، فردی متخصص و حرفه ای باشد زیرا نظر کارشناس رسمی  در رای صادرشده توسط قاضی در هر پرونده بسیار موثر است. البته داشتن تجربه کاری نیز بسیار مهم است به همین دلیل یکی از شرایط جذب کارشناسان رسمی این است که باید حداقل 5 سال سابقه کاری تخصصی داشته باشند.


 

آیا کارشناس رسمی یک شغل است؟

در واقع می توان گفت کارشناس رسمی یک شغل نیست بلکه یک تخصص و حرفه است که در موارد لازم در پرونده های مختلف از آن استفاده می شود. بنابراین بسیاری از متخصصان و شاغلین کشورمی توانند در کنار شغلی که دارند، با دریافت پروانه کارشناس رسمی دادگستری، در صورت ارجاع پرونده قضایی به آنها، کار کارشناس رسمی را نیز انجام دهند.
 

آیا کارشناس رسمی فقط در قوه قضائیه می تواند فعالیت کند؟

 

فعالیت اصلی و عمده کارشناس رسمی در قوه قضائیه است ولی با توجه روند خصوصی سازی در کشور، بخش هایی مانند قوه مجریه و دستگاه و سازمان های مختلف در صورت نیاز می توانند از نظرات این کارشناسان استفاده کنند و نظرات این کارشناسان رسمی مورد تایید سازمان بازرسی و دیوان محاسبات است.
 

رشته های مورد نیاز کارشناس رسمی دادگستری

 

گروه های تخصصی کارشناس رسمی در11 دسته طبقه بندی شده اند که هر کدام رشته های تحصیلی خاصی را در بر می گیرند. این گروه ها عبارتند از : منابع آب و معادن، ارزشیابی اموال منقول، امور پزشکی و غذایی، امور مالی، امور وسائط نقلیه، راه و ساختمان و نقشه برداری، صنعت و فن، فنون هنری، کشاورزی و منابع طبیعی، خدمات اداری و عمومی، ایمنی و حوادث.
البته قابل ذکر است که در هر دوره از آزمون کارشناس رسمی دادگستری، بنا بر نیاز موجود، از برخی از این رشته ها و به تعداد محدود، کارشناس رسمی جذب می شود. ظرفيت پذيرش در هر رشته و محل براساس نياز دادگاه‌ها و محاكم قضايي آن حوزه  تعيين مي‌شود .
یکی از سوالات اولیه و البته مهمی که علاقه مندان به شرکت در آزمون کارشناس رسمی دارند این است که آیا می توانند صرفا بر اساس علاقه و یا زمینه شغلی و سابقه کاری خود در یکی از رشته های آزمون کارشناس رسمی شرکت کنند؟ در غیر این صورت، رشته یا رشته های مجاز آزمون برای آنها کدامست؟ یا به عبارت دیگر، در چه رشته های آزمون کارشناس رسمی اجازه و امکان شرکت دارند؟
پاسخ این است که صرف نظر از برخی رشته های تحصیلی (که کلا مجاز به شرکت در آزمون نیستند)، هر رشته و گرایش تحصیلی، مجاز به شرکت در رشته (یا رشته های) خاصی از آزمون کارشناس رسمی است. لذا دانستن این ارتباط ضروری است. بنابراین داوطلبان برای شرکت در آزمون کارشناس رسمی دادگستری (خواه آزمون کارشناس رسمی کانون کارشناسان و یا آزمون کارشناس رسمی مرکز وکلای قوه قضاییه) باید رشته آزمون متناسب با رشته و گرایش تحصیلی خود را بشناسند.
این اطلاعات با مطالعه جداول مندرج در دفترچه های آزمون به دست می آیند. البته دفترچه ها بر مبنای رشته های تحصیلی مجاز برای هر رشته آزمون تهیه شده اند، (و نه بر اساس رشته های آزمون مجاز برای هر رشته تحصیلی)، لذا یافتن رشته های مجاز باید با دقت و حوصله و مطالعه تمامی رشته های آزمون موجود در حوزه تحصیلی داوطلب انجام شود

  

وظایف کارشناس رسمی دادگستری

 

برای کارشناس رسمی شدن چه باید کرد؟

 

برای دریافت پروانه کارشناس رسمی باید در آزمون کارشناس رسمی دادگستری شرکت کرد. این آزمون توسط کانون کارشناسان رسمی دادگستری یا مرکز امور مشاوران حقوقی، وکلا و کارشناسان برگزار می شود. شرایط عمومی و اختصاصی لازم برای شرکت در این آزمون در اطلاعیه های مربوط به آن اعلام می گردد 

 

 


منابع مطالعاتی مناسب برای آزمون کارشناس رسمی کدامند؟

 

طبق قوانین موجود، سوالات باید از منابع دانشگاهی طرح شوند. سطح سوالات در سطح دوره کارشناسی یا لیسانس می باشد و بیشتر جنبه کاربردی دارند که متقاضی باید با توجه به دانش تخصصی و تجربه کاری خود بتواند به آنها پاسخ دهد.

سوالات هر رشته با توجه به نوع كاري كه كارشناس رسمی انجام خواهد داد طرح شده و امکان دارد تستی يا تشريحي يا تركيبي از هر دو باشد. البته بررسی آزمون های کارشناس رسمی سال های قبل نشان می دهد در اکثر رشته ها به خصوص رشته های پر متقاضی، آزمون تستی برگزار شده است.

مواد امتحانی برای هر رشته کارشناس رسمی دروس تخصصی مربوط به رشته مورد تقاضا و قوانین و مقررات مربوط به کارشناسی می باشد. از آنجا که منابع خاصی برای مطالعه اعلام نمی گردد، یکی از بهترین منابع برای آمادگی آزمون کارشناس رسمی، مطالعه و بررسی سوالات آزمون های سال های قبل است.

(برای دریافت سوالات آزمون کارشناس رسمی دادگستری سال های قبل  در کلیه رشته ها کلیک کنید)
 

نحوه انتخاب کارشناس رسمی دادگستری

 

برای دریافت پروانه کارشناس رسمی باید مراحل مختلفی طی شود که آزمون کتبی اولین مرحله آن است. قبول شدگان در آزمون کارشناس رسمی، باید مرحله مصاحبه شفاهی و گزینش را هم بگذرانند تا به طور قطعی پذیرفته شوند. پس از آن با گذراندن دوره های عملی و کارآموزی، می توانند پروانه کار خود را به طور رسمی دریافت کنند.
 
 
تهیه شده در : گروه شغل و بازار کار مسیر ایرانی


دانلود سوالات کارشناس رسمی دادگستری


.
1394/5/17

ارسال نظر:
ارسال
نظرات کاربران:
خانه چاپ ارسال به دوستان نسخه متنی کوچک کردن متن بزرگ کردن متن دانلود خروجی پی دی اف خروجی میکروسافت ورد
تعداد بازدید : 1577
5.3/10 (تعداد آرا 21 نفر )
Share