جستجو در مسیر ایرانی
برترین رشته های تجربی
چرا حتی وقتی عاشق شغل خود هستید، باید نیم نگاهی به آگهی های استخدامی معتبر داشته باشید؟
در دنیای امروز، باید حرفه ای باشید. اگر شاغلید و از شغلتان هم راضی هستید باز هم مطالعه آگهی های استخدامی معتبر و هدفمند، نیاز شماست. تعجب نکنید! این مقاله به شما نشان می دهد که حرفه ایها چرا چنین می کنند و این کار چگونه به نفع آنها تمام خواهد شد.
بسیاری از دوستان و همراهان می دانند که سایت دنیای کار به عنوان یکی از مدرن ترین سایت های استخدامی و کاریابی کشور به پشتوانه تجربه چند ساله مسیر ایرانی در ارایه مشاوره شغلی و تحصیلی و نیز درخواست و حمایت مخاطبان خود، چند وقتی است فعالیت رسمی خود را آغاز کرده است. اگر سری به این سایت بزنید خواهید دید که در دنیای کار، به سبک سایتهای معتبر دنیا، منتخبی از بهترین فرصت های شغلی و آگهی های استخدام در قالبی نوین و طبقه بندی شده به علاقه مندان ارایه می شود. علاوه بر آن، افراد با ثبت ایمیل خود می توانند از مراجعه مستمر به سایت بی نیاز شوند و آگهی های استخدامی را روزانه در ایمیل خود دریافت کنند. و دست آخر این که در این سایت، امکان ساخت آنلاین یک رزومه شغلی حرفه ای و عرضه آن به شرکت های معتبر و کارفرمایان مطرح به صورت رایگان وجود دارد.

دنیای کار استخدام آگهی استخدامی

اما آنچه انگیزه نوشتن این مقاله شد، دیدگاه یکی از بازدید کنندگان سایت دنیای کار (مهندس آرش برخوردار) در خصوص مخاطبان آگهی های شغلی و استخدامی است. این دوست عزیز (با موقعیت شغلی عالی در یکی از شرکتهای معتبر تهران) در پاسخ به دعوتنامه ما برای عضویت در دنیای کار و دریافت ایمیل - آگهی های استخدامی، ضمن ابراز لطف نسبت به سایت دنیای کارو بیان این نکته که به نظر او جامعه امروز ما نیازمند خروج از قالبهای سنتی و حرکت به سمت قالبهای جذاب و حرفه ای است، عنوان کرده بود که به نظر نمی رسد یک فرد شاغل و دارای رضایت شغلی کافی مثل او، نیازی به مرور آگهی های استخدامی داشته باشد.

در واقع مهندس آرش با توجه به شرایط خوب شغلی و عشق و علاقه فعلی اش به کار، دلیلی برای دریافت ایمیل - آگهی های  دنیای کار نمی دید. سخنی که در نگاه اول صحیح به نظر می رسد .

اما آیا در دنیای مشاغل ، حرفه ای ها هم مثل آرش می اندیشند؟ پاسخ منفی است.

در میان انبوهی از مقالات و توصیه هایی که برای رد سخن آرش وجود دارد می خواهم از شما دعوت کنم تا یکی از آنها را با هم مرور کنیم: مقاله ای از سایت مشاوره شغلی دِماوس ( (The muse .

در این مقاله، نویسنده (Erin Greenawald) که ازکارمندان فعال و وفادار به The muse است به ایمیل‌های شغلی اشاره می‌کند که لینکدین(Linkedin) برایش ارسال می‌کند و یاداوری می کند که این ایمیل ها بنا به روش مرسوم لینکدین، حاوی لینک آگهی های استخدامی و فرصت های شغلی است که احتمال دارد او به آنها علاقه مند باشد .

او قاطعانه می گوید که تقریباً همیشه این ایمیل‌ها را مصرانه و با دقت می‌خواند و بعد بلافاصله خاطر نشان می سازد که این کار او به دلیل بیکاری یا جستجوی شغل جدید نیست. بلکه برعکس، او حتی تصور ترک شغل فعلی اش و به دنبال شغل جدیدی گشتن را در آینده ندارد.
با این حال او ایمیل‌های لینکدین را یک به یک می خواند، روی لینک مشاغلی که به نظرش جذاب هستند کلیک می‌کند و توضیحات مربوطه را کلمه به کلمه مطالعه می‌کند.

چـرا؟ زیرا او اعتقاد دارد که تنها راه توسعه شغلی در وضعیت فعلی یک فرد شاغل،  فکر کردن به جایگاهی است که احتمالاً در آینده  می خواهد در آن قرار بگیرد. او در توضیح این ایده، دلایل خود را به شرح زیر ارایه می دهد و از دیگران نیز مصرانه می خواهد که برای پیشرفت شغلی خود، در این راه قدم بردارند.
 
  • این کار به شما هدف می‌دهد
زمانی که واقعاً در جستجوی یک شغل هستید، هیچ‌چیزی بدتر از این نیست که با یک فرصت شغلی جذاب مواجه شوید اما در عین حال دریابید که شرایط و شایستگی‌های لازم برای آن موقعیت شغلی را ندارید. هرچند در اغلب  این موارد، به هر حال بهتر است تقاضایتان را ارایه دهید، اما بدون تردید اگر شایستگی‌های لازم را نداشته باشید، اعتماد به نفستان تا حد زیادی آسیب خواهد دید.

بنابراین چنانچه از هم‌اکنون فهرستی از فرصت‌های شغلی و شرایط به دست آوردن آن ها را که احتمالاً چند سال بعد به کارتان خواهد آمد تهیه کنید، آن گاه فرصت لازم را خواهید داشت تا مهارت و تجربه مورد نیاز برای آنها را کسب کنید. هرچند آن فرصت شغلی منحصر بفرد به احتمال زیاد چند سال دیگر وجود نخواهد داشت، اما به موازات تهیه و مرور این فهرست استخدامی، متوجه روند توسعه خود خواهید شد.

مثلاً در مورد خود من(Erin)، زمانی که می بینم بسیاری از موقعیتهای شغلی جذاب نیازمند تجربه چند ساله نویسندگی و ویراستاری است که البته چند سال آن باید با تجربه سردبیری نیز همراه باشد، از هم اکنون سعی می کنم تا توانمدیها و مهارتهای لازم را در خودم تقویت کنم و در دوره های مورد نیاز شرکت نمایم.

شما نیز فرصت های شغلی را که برایتان جالب به نظر می‌رسد به هر شکل که مایلید لیست کنید و مهارتهایی را که به صورت بارزتری در میان آن‌ها مشترک هستند، مشخص کنید. آنگاه، یک برنامه مهارتی و توسعه ای برای خود تدوین کنید و مهارتهایی که نیاز به تقویت دارند، بهبود بخشید.

مهم نیست در آینده چه روی خواهد داد چرا که توسعه مهارتها ضرری ندارد و برعکس شما را برای زمانی که درخواست شغل بدهید آماده خواهد کرد.
  • این کار، شما را به شخصی که دوست دارید بشوید، نزدیک تر می کند
عموماً، امروزه یک مسیر شغلی مانند گذشته خطی نیست. به عنوان مثال این که من یک ویراستار هستم الزاماً به معنی این نیست که روزی سر ویراستار خواهم شد (یا حداقل من چنین چیزی را نمی خواهم).

اگر اهداف شغلی شما نیز کمی مبهم به نظر می‌رسند، در اختیار داشتن فهرستی از مشاغلی که به آنها علاقه مندید، روش مناسبی است برای این که دریابد آنچه را که دوست دارید (و در کار فعلیتان انجام نمی دهید) و آنچه را که در آینده دوست دارید بیشتر انجام دهید کدامست و در نهایت، پاسخی خواهید داشت برای این سؤالِ هویتی معروف که « بزرگ شدی می‌خواهی چه کاره شوی؟».

همچنان که شرایط لازم برای فرصت های شغلی دلخواهتان را اصطلاحاً  کپی - پیست می کنید الگوهای بیشتری را کشف می کنید و در نهایت اگر چند سال هم سراغ آگهی های استخدامی نروید، این الگوهای توسعه شغلی در وجود شما نهادینه خواهد شد.

و مزیت دیگر این کار، این است که حتی اگر برای سالیان طولانی شغل خود را تغییر ندهید، این روش به شما کمک می کند تا شرایط شغلی کنونی خود را بهبود بخشید، به این ترتیب که روی مهارتها و ویژگیهایی که برایتان جالب است ( و در حال حاضر بخشی از کارتان نیست) تمرکز می کنید و می اندیشید که آیا راهی وجود دارد که آن‌ها را نیز در کار خود بگنجانید؟ همینطور برای پروژه‌هایی که می‌توانید در آن‌ها وارد شوید ممکن است بتوانید راهی بیابید و آن را جزو وظایف روزانه خود کنید.
  • این کار به شما طرحی برای رویارویی با بدترین حالت ممکن می دهد
نمی دانم تا کنون حس ناخوشایندِ جستجو در لیست مشاغل را تجربه کرده اید یا نه. اگر بازی روزگار شما را غافلگیر کند و همین هفته بعد بیکار شوید، مطمئناً نمی‌خواهید با این احساس وحشتناک مواجه شوید که ندانید از کجا باید شروع کرد.

اما با در اختیار داشتن فهرستی از شرکت‌ها و مشاغلی که برایتان جالب به نظر می‌رسند، دقیقاً نقطه شروع را می دانید. کافی است از شرکت‌هایی شروع کنید که در صدر فهرست علائق خود قرار داده‌اید. می‌توانید به موقعیت های شغلی و استخدامی فعلی آن‌ها نگاهی بیندازید یا اگر چیزی که مناسب شما باشد نیافتید، به آنها ایمیل بزنید و رزومه خود را برایشان ارسال کنید. برایشان خاطر نشان کنید که چرا علاقه مندید با آنها کار کنید و چرا تصور می کنید که برای این همکاری مناسب هستید.

حتی اگرهیچکدام از موقعیت های شغلی که قبلاً یادداشت کرده اید اکنون موجود نباشد، می توانید از آن عناوین شغلی برای محدود کردن  جستجوی خود استفاده کنید. همچنین می توانید از افرادی شروع کنید که شغل‌هایی را بر عهده‌ دارند که برای شما جذاب به نظر می‌رسد و ببینید آیا حاضرند در راستای رسیدن شما به موقعیت شغلی مشابه، با شما گفتگو کرده یا شما را راهنمایی کنند؟

به هر حال با در اختیار داشتن چنین فهرستی، دفعه بعد که واقعاً به دنبال شغل جدیدی می‌گردید مجبور نخواهید بود از صفر شروع کنید. در عوض، دیدگاه روشنی خواهید یافت در مورد این که کجا می‌خواهید بروید و ویژگیهایی که نیاز دارید چیست؟
 

در پایان، این متن را به آرش عزیز که از موقعیت شغلی اش کاملاً راضی است و تمام دوستان شاغل دیگری که از وضعیت فعلی شان راضی و یا حتی ناراضی اند تقدیم می کنم . امیدوارم حرفه ای تر به موضوع بنگرید و هم اکنون با یک لبخند کارتان را شروع کنید:

1-  ایمیلتان را به همراه کلید واژه دلخواه (که می تواند عنوان شغلی مورد علاقه تان باشد) از اینجـــا در دنیای کار ثبت کنید و بلافاصله یک رزومه شغلی رایگان آنلاین نیز برای خودتان در این سایت بسازید (تهیه یک رزومه شغلی شما را متوجه نقاط ضعفتان خواهد کرد. در عین حال، ثبت رزومه هیچ تعهدی برای شما نسبت به کارفرمایانی که دوست ندارید با آنها کار کنید، ایجاد نمی کند).
2- فهرستی از آگهی های استخدامی که از این پس دریافت خواهید کرد و ویژگیهای مشترک مورد نیاز آنها تهیه کنید.
3- برنامه  توسعه شغلی خودتان را برای بهبود شرایط شغلی فعلی یا آمادگی خروج احتمالی از شغل فعلی طراحی و اجرا کنید.


تحقیق و ترجمه گروه بازارکار و اشتغال مسیر ایرانی


1394/3/20

ارسال نظر:
ارسال
نظرات کاربران:
علی:
به نظر من انسان باید همیشه هوشیار باشه و به میز و شغل فعلی دل خوش نکنه.
سه شنبه 16 تير 1394
+
0
-
0
ارسال
کیانی:
با سلام. سپاس از مقاله مفیدتان
سه شنبه 16 تير 1394
+
0
-
0
ارسال
مهتاب:
سلام. مرسی بابت مقاله مفیدتون و معرفی دنیای کار
جمعه 22 خرداد 1394
+
3
-
0
ارسال
خانه چاپ ارسال به دوستان نسخه متنی کوچک کردن متن بزرگ کردن متن دانلود خروجی پی دی اف خروجی میکروسافت ورد
تعداد بازدید : 1978
5.8/10 (تعداد آرا 26 نفر )
Share