جستجو در مسیر ایرانی
برترین رشته های تجربی
آموزشگاه های حسابداری مالی ، مالیاتی و صنعتی
حسابداری شاخه های مختلفی دارد از جمله حسابداری مالی، حسابداری صنعتی، حسابداری مالیاتی. هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند...

حسابداری دارای یک اصول مشخصی است که در تمام شاخه های آن جریان دارد و از طرف دیگر در هر یک از شاخه های تخصصی آن با مباحثی روبرو می شویم که شاید در شاخه ها و تخصص های دیگر آن وجود نداشته باشد.
به عنوان مثال در شاخه حسابداری مالیاتی عموما به مباحثی پرداخته می شود که به مالیات و مالیات دهنده ارتباط دارد و حسابدار مالیاتی تمام تلاش خود را می کند تا از طریق روش های قانونی و متکی به اصول و روش های حسابداری، مالیات کمتری پرداخت کند.
حسابدار صنعتی یا حسابداری که در کارخانجات تولیدی به محاسبه بهای تمام شده کالای ساخته شده می پردازد، وظیفه تهیه و استخراج اطلاعات مناسب از هزینه های ثابت و متغیر و مواد و … را برای تهیه قیمت تمام شده برای هر واحد کالا یا خدمات را بر عهده دارد. چیزی که بتواند مبنای کار مدیریت برای قیت گذاری محصول و تعیین استراتژی فروش آن شود.

به همین دلیل خیلی از حسابدارها به منظور پیشرفت تخصصی در شغل خود علاقه مند به گذراندن دوره های آموزشی تخصصی و ارتقاء شغلی هستند. یکی از پرطرفدارترین دوره های آموزشی که در آموزشگاه های مختلف حسابداری تدریس می شود دوره حسابداری مالیاتی و حسابداری صنعتی می باشد.

حسابدار یا مشاور مالیاتی ...

حسابدار یا مشاور مالیاتی کسی است که علاوه بر اشراف به امور حسابداری عادی، دارای تسلط بر مجموعه قوانین مالیاتی مخصوصا قانون مالیاتهای مستقیم (مالیات بر درآمد ، معافیتها ، هزینه های قابل قبول و استهلاک ، قرائن و ضرایب مالیاتی ، تشویقات و جرائم مالیاتی ، وظایف اشخاص ثالث ، آیین نامه تحریر دفاتر ، بخشنامه ها و آراء مهم مالیاتی) و همین طور قانون مالیات برارزش افزوده و استانداردهای حسابداری برخوردار باشد تا بتواند به موقع و موثر به تکالیف مودیان بپردازد و مانع از بروز جرائم متعدد و سنگین مالیاتی شود و احیانا با بهره مندی از بخشودگی های مالیاتی به مجموعه کاری خود (شرکتی که برای آن کار می کند) سود برساند یا مانع از زیان آن شود.

ارتباط حسابداری صنعتی با حسابداری مدیریت و حسابداری مالی

نسبت به ارتباط حسابداری صنعتی با حسابداری مدیریت و حسابداری مالی، دیدگاههای گوناگونی وجود دارد. برخی اعتقاد دارند که حسابداری صنعتی همان حسابداری مدیریت است و حسابداری صنعتی و حسابداری مدیریت را مترادف با یکدیگر بکار می برند. عده ای نیز حسابداری صنعتی را حسابداری مدیریت بعلاوه آن بخش از حسابداری مالی می دانند که به محاسبه بهای تمام شده کالای فروش رفته به منظور انعکاس در صورت سود و زیان و ارزشیابی موجودیهای پایان سال به منظور انعکاس در ترازنامه می پردازد. برخی دیگر نیز بر این باورند که حسابداری صنعتی ترکیبی از حسابداری مدیریت و حسابداری مالی است.

صرفنظر از وجود دیدگاههای گوناگون نسبت به ارتباط حسابداری صنعتی با حسابداری مدیریت و حسابداری مالی، واقعیت این است که حسابداری صنعتی بخشی از سیستم کلی اطلاعات حسابداری است که اطلاعات مرتبط با هزینه ها را برای استفاده در هر دو زمینه حسابداری مدیریت و حسابداری مالی گردآوری، انباشت و ارائه می کند.

لیست آموزشگاه های حسابداری

تفاوت های حسابداری صنعتی با حسابداری مالی و مدیریت

در حسابداری مالی هدف ارائه اطلاعات به استفاده کنندگان برون سازمانی (سهامداران، اعتباردهندگان، تحلیل گران مالی، بانکها، سازمان بورس اوراق بهادار و …) است، ولی در حسابداری صنعتی هدف، ارائه اطلاعات به استفاده کنندگان درون سازمانی (عمدتا مدیران سطوح مختلف) می باشد.

نوع گزارشی که در حسابداری مالی ارائه می شود محدود به صورتهای مالی اساسی (ترازنامه، صورت سود و زیان، صورت سود و زیان جامع، صورت جریان وجوه نقد و یادداشتهای توضیحی) است، در حالی که در حسابداری صنعتی اطلاعات و گزارشهایی که تهیه می شود بستگی به نیاز مدیریت واحد تجاری داشته و شکل خاصی ندارد.

 در تهیه اطلاعات حسابداری مالی، استانداردهای حسابداری بایستی رعایت شود، در حالی که در حسابداری صنعتی استاندارد حسابداری لازم الاجرا وجود ندارد.

 گزارشهای حسابداری مالی عمدتا برای یک سال مالی است (البته در برخی از کشورها گزارشات میان دوره ای نیز تهیه می شود)، در حالی که در حسابداری صنعتی گزارشهای مورد نظر ممکن است روزانه، هفتگی، ماهانه و … باشد. به عبارت دیگر دوره های مورد نظر حسابداری صنعتی کوتاه تر از حسابداری مالی است.

 در حسابداری مالی، واحد اندازه گیری عمدتا واحد پولی است، در صورتی که در حسابداری صنعتی، واحدهای اندازه گیری برای گزارشگری مقیاسهای متفاوتی از قبیل وزن (مانند کیلو)، حجم (مانند لیتر)، سطح (مانند متر مربع) و … می باشد.

 گزارشهای حسابداری مالی براساس بهای تمام شده تاریخی تهیه می شوند، در حالی که در حسابداری صنعتی، بیشتر تاکید بر قیمت روز و یا قیمتهای آتی می باشد.

 گزارشهای حسابداری مالی عمدتا گذشته نما هستند، در حالی که گزارشهای حسابداری صنعتی عمدتا به آینده می پردازند.

سرفصل های آموزش حسابداری صنعتی در آموزشگاه های حسابداری

در آموزشگاه های مختلف حسابداری از سرفصل های متفاوتی برای آموزش حسابداری صنعتی استفاده می شود اما به طور کلی می توان عناوین مشترک اغلب دوره های آموزش حسابداری صنعتی را به شرح زیر شمرد:

  • حسابداری صنعتی و مفاهیم اصلی بهای تمام شده
  • انواع هزینه ها وطبقه بندی آنها در حسابداری صنعتی
  • حساب تولید ـ صورت بهای تمام شده کالای ساخته شده (برای دوایر مختلف تولیدی)
  • تسهیم هزینه های سربار بین دوایر تولید و خدماتی
  • هزینه یابی سفارش کار
  • هزینه یابی مرحله ای (معادل آحاد تولید و گزارشات مربوطه و روش های هزینه یابی)
  • ثبت دفاتر صنعتی و تهیه گزارشات حسابداری صنعتی
  • هزینه یابی جذبی و مستقیم

سرفصل آموزش حسابداری مالیاتی در آموزشگاه های حسابداری

آموزش حسابداری مالیاتی به نسبت کمتری در مقایسه با حسابداری مالی و سایر شاخه های آموزش حسابداری صورت می گیرد و بیشتر کسانی که در این حوزه کار می کنند عموما به صورت تجربی و بر اساس سابقه کار موثر به این تخصص دست یافته اند. اما شرکت در یک دوره آموزشی کارآمد می تواند تأثیر بسیار زیادی بر مهارت حسابداران در امور مالیاتی داشته باشد.

به طور کلی سرفصل های آموزشی در دوره حسابداری مالیاتی در اغلب موارد شامل مواردی از جمله آموزش حسابداری مالیاتی شرکتها، آموزش حسابداری مالیات تکلیفی، آموزش حسابداری مالیات بر ارزش افزوده، آموزش تهیه و تنظیم لیست خرید و فروش فصلی و آموزش اظهارنامه مالیاتی می باشد.

انواع آموزشگاه های حسابداری

شما به عنوان یک حسابدار به منظور آموزش دوره های پیشرفته و تخصصی مثل دوره حسابداری مالیاتی یا حسابداری صنعتی نیاز نیست حتما در یک زمان مشخص در کلاس های آموزشی مرتبط شرکت کنید. بلکه اخیرا موسسات مختلفی اقدام به تولید و انتشار آموزش های تخصصی حسابداری در قالب نرم افزارهای مولتی مدیا نموده اند و شما با مبالغ بسیار کمتری نسبت به کلاس های حضوری می توانید آنها را تهیه کرده و استفاده کنید.

همچنین بعضی از آموزشگاه های مالی و حسابداری اقدام به طراحی و اجرای دوره ها و سمینارهای آموزشی آنلاین نموده اند. به این معنا که شما می توانید در پشت میز کارتان بنشینید و همزمان و بدون طی کردن مسافتی در کلاس آموزشی حاضر شوید.

لیست آموزشگاه های حسابداری مالی ، مالیاتی و صنعتی

برای سهولت انتخاب شما، لیستی از آموزشگاه های حسابداری که اقدام به برگزاری دوره های مختلف حسابداری از جمله حسابداری صنعتی، حسابداری مالی و یا حسابداری صنعتی می کنند آماده شده است که می توانید با کلیک روی تصویر زیر آنها را مشاهده کنید.

لیست آموزشگاه های حسابداری

 

1396/7/18

ارسال نظر:
ارسال
نظرات کاربران:
حسابدار:
سلام بهتون تبریک میگم. اطلاعات خوبی در زمینه حسابداری جمع آوری و ارایه کرده اید
دوشنبه 24 مهر 1396
+
0
-
0
ارسال
خانه چاپ ارسال به دوستان نسخه متنی کوچک کردن متن بزرگ کردن متن دانلود خروجی پی دی اف خروجی میکروسافت ورد
تعداد بازدید : 171
0/10 (تعداد آرا 0 نفر )
Share